Volgens de wet rijdt u bromfiets. Volgens ons is dat nu juist het probleem.

Geen enkel vervoermiddel heeft zoveel rechten.
En de plichten?

Een scootmobiel is een uniek vervoermiddel. Er bestaat geen ander gemotoriseerd voertuig dat zowel op de openbare weg als in winkels, theaters, stations en waar dan ook is toegestaan. En een rijbewijs is niet verplicht. Een beetje kennis en vaardigheid is dan niet teveel gevraagd. Maar ook kennis over het voertuig zelf. Wist u bijvoorbeeld dat u met een scootmobiel bijna driemaal uw gewicht voortbeweegt. Dat is een behoorlijke massa die bij aanraking met anderen onaangenaam hard kan aankomen. Anticiperen (het goed kunnen inschatten van situaties) is dus heel belangrijk.
Het boek Scootmobiel Rijden helpt u daarbij.

“De juiste positie op de weg vond ik altijd erg onduidelijk. Hierdoor voelde ik me vaak onzeker op mijn scootmobiel. Van mijn dochter kreeg ik daarom het handboek Scootmobiel rijden. Sinds ik het gelezen heb, ben ik een veilige weggebruiker.” 
- J. Veerman uit Rotterdam

Een verhelderend boek
Met een scootmobiel mag u overal rijden, dus is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de verkeersregels en hoe u veilig deelneemt aan het verkeer. Dit boek is speciaal voor scootmobilisten geschreven. Na lezing voelt u zich zekerder en veiliger op de weg. Goed voor u en alle andere verkeersdeelnemers. Ook leuk als cadeau!

Bekijk hier de PDF versie